VukovART 2021.

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će
se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će najveća
imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar, Luku umjetnosti.

Tako će ove godine u Vukovar uploviti deset svjetskih
umjetnika: Boa Mistura iz Španjolske, BustArt iz Švicarske, Jana
Brike
iz Latvije, Mr Woodland iz Njemačke, Victor Splash iz
Rusije, Artez iz Srbije, Juandres Vera iz Meksika, Kerim
Mušanović
iz Bosne i Hercegovine, Šumski iz Hrvatske te Marion
Ruthardt
iz Njemačke.

Do sada je u sklopu festivala nastalo 23 urbana street art djela za koje je zaslužno 15 vrhunskih muralista i šest svjetskih anamorfnih 3D umjetnika.

Naime, VukovART predstavlja jedinstveni koncept u kulturi i
umjetnosti Vukovara. Promovira Vukovar kao Luku umjetnosti, mijenja vizualni
identitet grada i čini ga ljepšim mjestom za život. Time je Vukovar postao
„galerija na otvorenom“ u kojoj, uz lokalnu zajednicu, uživaju i turisti.

U sklopu festivala, vukovarske ulice i trgove obogatit će
brojne izložbe i radionice, debate, dječji program, filmski i književni
program, panel rasprava, živopisna predavanja i koncerti.

Tako će se 15. svibnja VukovART započeti koncertom rock
benda Vatra, a u nastavku festivala nastupit će i Mia Dimšić,
glazbeni sastav TRAG te vokalni sastav Akvarel.

Davor Gobac vodit će Motivacijsko-likovnu radionicu
za djecu, gdje će biti izložene i njegove slike.

Putopisna predavanja održat će Domagoj Jakopović Ribafish,
Dušan Bućan i Robert Knjaz, a festival će posjetiti i međunarodna
imena street art scene.

Održat će se i aktivni vikend predvođen vukovarskim polumaratonom,
a zatim i biciklijadom kojom će se obilaziti dosadašnja umjetnička djela.

Tijekom festivala posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj
craft sceni i street food konceptima koji će pratiti veće događaje.

Organizator VukovART-a je grad Vukovar i Val kulture. A ovogodišnji Vukovart je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kao i iz Interreg fonda, dok je generalni sponzor PPD.

Cijeli program se nalazi na sljedećem linku – https://vukovart.com/program/

Za više detalja pratite društvene mreže i web stranicu VukovART-a.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.