Vukovar u 2022. ušao sa sjajnim turističkim rezultatima

Ako vam se sviđa ova objava, podijelite ju sa svojim prijateljima

Vukovarski vodotoranj, Muzej vučedolske kulture, Dunav, manifestacije i festivali…, sve je više gostiju koji žele posjetiti Vukovar pa se i u godini koja je pred nama očekuje nastavak pozitivnog turističkog trenda

Vukovar je u 2022. ušao s odličnim turističkim rezultatima. Prošle ga je godine posjetilo više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja. Porast od 87 posto u dolascima i gotovo 104 posto u noćenjima bez školskih ekskurzija u odnosu na 2020. potvrđuje da su Vukovar i hrvatski kontinent postali tražena turistička destinacija, osobito među domaćim gostima kojih je u ukupnoj strukturi gotovo 80 posto.

U usporedbi s rekordnom pretpandemijskom 2019., prošle je godine dosegnuto 70 posto dolazaka i 80 posto noćenja i to bez školskih ekskurzija kojih zbog pandemijske krize praktički nije ni bilo.

Vratili se kruzeri, a Vodotoranj privukao više od 85 tisuća posjetitelja

Dunav
je jedan od najjačih aduta
kontinentalne Hrvatske, veliki potencijal leži u riječnom kruzingu koji se nakon iznimno teške 2020. počeo oporavljati, pa je prošle godine u vukovarsko pristanište uplovilo 125 kruzera s 11.349 putnika. Ne bude li
većih iznenađenja vezanih uz epidemiološku situaciju, ove se godine očekuje čak i više
uplovljavanja od rekordnih 351 kruzera koliko ih je bilo i 2019.

Prošle je godine za oko 35 posto porastao i broj
posjetitelja memorijalnih mjesta, čak više od 85 tisuća privukao je Vukovarski vodotoranj u samo godinu dana
od otvorenja krajem 2020., a 40 tisuća ostala memorijalna mjesta objedinjena u Vukovarski
nokturno.

U 2021. otvoreno je i šest novih smještajnih objekata, pa ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1.040 kreveta.

Veliki planovi za ovu godinu

Sjajnim
turističkim
rezultatima pridonijele su brojne tradicionalne, ali i nove manifestacije, a od
ove godine sve važnije su u organizaciji
 Turističke zajednice grada Vukovara.

„Iza
nas je uspješan Advent
u Vukovaru, a uskoro nas očekuje Vinkovo i maškare, na proljeće već tradicionalan festival Svi zaJedno hrvatsko naj,
potom Fišijada na
Međunarodni dan Dunava, početkom srpnja 16. Vukovar Film
Festival, pa 15. Vukovarski etno sajam i OktoBierFest…“, ističe Marina Sekulić, direktorica TZ grada Vukovara.

Dodaje
kako iza sjajnih rezultata stoji i intenzivna i kontinuirana promocija koju prate
novi marketinški
materijali. Nova biciklistička karta, letak za ribolovni turizam, virtualna šetnja Vukovarom 360°, samo su neki od njih.

„Prošle godine posjetile su nas ponovno i novinarske i TV
ekipe, kontinuirano provodimo turističko označavanje, organizirali smo i atraktivan nagradni natječaj na društvenim mrežama za najbolju fotografiju, a kako bismo bili u korak
s trendovima sudjelovali smo u nizu edukacija i seminara. U godini koja je pred
nama nastavljamo s projektom upravljanja kvalitetom u destinaciji kojim ćemo umrežiti turističke dionike i poticati ih na izvrsnost, a očekuje nas i nastavak realizacije velikog projekta –
izgradnja Arheološkog parka
Vučedol. Tako će naš grad, uz Vukovarski vodotoranj i Muzej vučedolske kulture u skoroj budućnosti dobiti još jednu veliku turističku atrakciju“,
zaključuje Marina
Sekulić.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.