VELEPOSLANIK ŠPANJOLSKE U NASTUPNOM POSJETU GRADU VUKOVARU


Kategorija: Ured gradonačelnika

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić u nastupni posjet Gradu Vukovaru primili su Nj.E. Juana Gonzaleza-Barbu, veleposlanika Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je zadovoljstvo i zahvalio Veleposlaniku na posjeti. „Imali smo prigodu razgovarati o prošlosti grada Vukovara, njegovoj sadašnjosti i perspektivama. Drago mi je što sam imao priliku Veleposlanika Španjolske upoznati s perspektivama razvoja našega grada te potencijalima koje on  nudi i razgovarati o budućim suradnjama na području kulture i gospodarstva te ekonomije“, istaknuo je Sušac.

Veleposlanik je ovom prilikom zahvalio Gradu Vukovaru na susretljivosti i ugodnom prijemu. „Ovo je moj prvi posjet izvan Zagreba i drago mi je da je to upravo Vukovar. Bilo je vrlo zanimljivo čuti više o gradu, njegovoj prošlosti, ali i sadašnjosti te ga kroz razgovor upoznati iz različitih aspekata. Siguran sam kako će se suradnja ostvariti na brojnim područjima.“, zaključio je Veleposlanik te dodao kako će Vukovar zasigurno posjetiti ponovno, već 18. studenoga prilikom obilježavanja Dana pada grada Vukovara.

Osim posjete Gradu Vukovaru, veleposlanik Nj.E. Juan Gonzalez-Barba u Vukovaru je otvorio izložbu „Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta“, a povodom obilježavanja 500. obljetnice dovršetka prvog putovanja oko svijeta (1522. – 2022.) koju su osmislili i organizirali Španjolska kulturna akcija i Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španjolske.

Izložba je otvorena u čitaonici Državnog arhiva u Vukovaru, a otvorenju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.