POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI EKONOMSKE ŠKOLE

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Presoflex Gradnja d.o.o., Ino Galić potpisali su Ugovor o izgradnji Ekonomske škole.

Potpisivanju je nazočila i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj te direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Nova Ekonomska škola na dva kata biti će izgrađena na Olajnici te namijenjena optimalnom broju od 480 učenika, sastojati će se od 20 specijaliziranih učionica, 1 učionice opće namjene, praktikuma, kabineta, višenamjenskih prostora, knjižnice, uredskih prostora uz sve potrebne servisne prostorije. Školska sportska dvorana biti će trodijelna, s 3 košarkaška terena, 8 blokova svlačionica s tuševima, malom dvoranom i kabinetima za nastavnike te vanjskim terenima.

Riječ o velikom projektu višestruke koristi kojim će se modernizirati obrazovna infrastruktura, modernizirati nastava te cjelokupno školovanje učenika, a posljedično će se poboljšati kvaliteta života u gradu Vukovaru.

„Započinjemo s realizacijom najvećeg kapitalnog projekta do sada, na kojem Gradska uprava Grada Vukovara radi već dugo vremena. Izgradnja Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara, čije prve naznake sežu još u 2012. godinu, a početkom 2015. godine s Vladom Republike Hrvatske potpisujemo sporazum o njegovoj provedbi.“, rekao je gradonačelnik Penava. „Nova zgrada Ekonomske škole koja će biti smještena u gradskoj četvrti Olajnica, svojom opremljenošću, brojem učionica i ostalih popratnih prostorija i sadržaja, uz gradsku sportsku dvoranu i vanjska igrališta pružiti će najbolje i najkvalitetnije uvjete izvođenja nastave, provođenja aktivnosti i bavljenja sportom.“, zaključuje Penava.

„U pogledu srednjih škola osnovni problem je njihova dislociranost od centra grada, gdje se susrećemo sa situacijom da su sve srednje škole osim Gimnazije Vukovar izmještene na periferne dijelove grada. Ovaj kapitalni projekt pruža nam mogućnost da učenike vratimo u centar grada, a onima koji putuju iz okolnih mjesta u srednje škole u Vukovaru olakšamo i to pitanje. Vjerujem kako ćemo ovaj projekt uspješno privesti kraju na korist svih učenika i građana grada Vukovara.“, zaključuje Penava.

„Značaj i veličina ovog projekta zaista je velika, stoga zahvaljujem timu kojeg predvodi g. Branko Knežević, a koji su do posljednjeg detalja upoznati s projektom, pročelniku UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša g. Draženu Čuligu, Odsjeku za javnu nabavu Grada Vukovara, g. Domagoju Centneru i Tihomiru Kedmenecu te Razvojnoj agenciji Vukovar i svim suradnicima koji svakodnevno predano rade na provedbi Intervencijskog plana grada Vukovara.“, dodaje Penava.

Pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig ističe da je rok za izvođenje radova 26 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj pozdravila je projekt te zahvalila na njegovoj realizaciji, a pojasnila je kako prostori u kojima je danas smještena Ekonomska škola Vukovar ponekad iziskuju dodatne napore, obzirom na broj razrednih odjela i sve aktivnosti koje škola provodi.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić istaknula je da je Razvojna agencija Vukovar uvijek na usluzi kada je u pitanje provođenje projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije te dodala kako je riječ o zaista velikom projektu, na kojemu se intenzivno radi dugo vremena, a čija će realizacija doprinijeti boljitku mladeži i svih građana Vukovara.

Projekt izgradnje Ekonomske škole dio je Intervencijskog plana grada Vukovara, vrijednosti je 95.166.547,16 kuna. Projekt je u iznosu od 46.443.189,73 kuna sufinanciran sredstvima Europske unije putem Intervencijskog plana grada Vukovara, iznos od 37.396.382,05 kuna sufinancira Fond za obnovu i razvoj grada Vukovar dok razliku sredstava snosi Grad Vukovar.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.