OTVOREN ADVENT U VUKOVARU!

Tradicionalnim 24. Vukovarskim adventskim svečanostima započeo je Advent u Vukovaru.

Prvu adventsku svijeću, u ime svih svojih sugrađana, upalio je gradonačelnik Ivan Penava.

Vukovarske adventske svečanosti ove godine simbolično nose naziv „Vukovar – 30 godina u zagrljaju obitelji“. Kako navodi ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Ružica Marić, „Uz činjenicu da je proteklo 30 godina od Domovinskog rata te obzirom da je Papa ovu godinu proglasio godinom sv. Josipa, oca obitelji koji je ujedno i zaštitnik naše Hrvatske, ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti nose simboličan naziv.“

Gradonačelnik Ivan Penava otvorio je Advent u Vukovaru uz želju da s prvom adventskom svijećom koja simbolizira nadu i iščekivanje, mir i nada ispune svaki vukovarski dom. „Drago mi je da nas je tradicija 24. vukovarskih adventskih svečanosti ponovno okupila, ove godine u još bogatijem izdanju koje donosi obilje sadržaja.“, rekao je gradonačelnik Penava te zahvalio svima koji svojim doprinosom već godinama sudjeluju u organizaciji adventskih svečanosti.

Uz 24. Vukovarske adventske svečanosti službeno je otvoren i Advent u Vukovaru pod sloganom Čarolija u Eltzu. Program je pratilo otvorenje Kutka Djeda Božićnjaka, božićnog srijemskog sela, betlehemskog naselja uz okuse i mirise božićnih delicija. Građani su mogli uživati u izložbi umjetnika Stefana Lupina te koncert grupe Gitarel.

Od danas, pa sve do 24. prosinca Advent u Vukovaru će donijeti pregršt zanimljivih blagdanskih sadržaja i aktivnosti u kojima će zasigurno uživati brojni Vukovarci.

Ledena čarolija na klizalištu u perivoju Dvora Eltz nudi poseban doživljaj za sve ljubitelje zimskih sportskih aktivnosti. Kao i svake godine, korištenje klizaljki i klizališta je besplatno za sve posjetitelje, a njegovo radno vrijeme je svakim radnim danom od 09 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata.

Ovogodišnji sponzori su  PPD d.o.o. Zagreb, INA d.d. Zagreb,Prima commerce d.o.o. Bjelovar, Planum građenje d.o.o. Vukovar, Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva d.o.o., Vodovod grada Vukovara d.o.o., Profing d.o.o. Vukovar.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.