Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa

Temeljem Plana nabave Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. predviđeno je provođenje različitih preventivnih aktivnosti, a osigurana sredstva iznose 1.580.000 kuna. Rok za prijavu je 12. 6. ove godine

Foto: Ilustracija

S ciljem odabira što svrhovitijih preventivnih projekata koji trebaju podići sigurnost cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj na višu razinu, sastavljen je obrazac za prijavu preventivnih projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa u Republici Hrvatskoj u 2022. godini kao dio javnog poziva za prijavu projekata.

 

REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

objavljuje

POZIV

za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa

na području Republike Hrvatske za 2022. godinu

I.

Predmet ovoga javnog poziva jesu projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se može osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030.

 

II.

Planom potreba Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2022. godinu osigurana su sredstva u iznosu od 1.580.000 kuna za preventivne projekte sukladno 7. točki Nacionalnog plana, po područjima djelovanja od točke 7.1. do točke 7.6.

Budući da su tijekom 2021. godine zabilježena velika povećanja stradavanja mopedista, motociklista i biciklista, projekti koji će se sufinancirati trebaju zahvatiti ove skupine sudionika u prometu:   

 

1.    VOZAČI MOPEDA I MOTOCIKLA

Teme za obradu:a)    korištenje zaštitne kacige;

b)    vožnja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom;

c)    nepropisna i neprilagođena brzina;

d)    alkohol;

e)    distrakcija.

 

2.    VOZAČI BICIKLA

Teme za obradu:a)    poštivanje crvenog svjetla;

b)    vožnja nogostupom;

c)    vožnja u zabranjenom smjeru;

a)    uočljivost biciklista (korištenje reflektirajućih prsluka, reflektirajućih materija i svijetle odjeće);

d)    uporaba zaštitne kacige;

e)    distrakcija.

 

III.

OPĆI UVJETI ZA PRIJAVU:

–    pravo podnošenja prijave po Pozivu imaju pravne osobe i nevladine, neprofitne organizacije te znanstvene institucije koje imaju sjedište na području Republike Hrvatske te su upisane u odgovarajuće registre i posjeduju reference;

–    prijava mora biti podnesena putem Interneta te u jednom primjerku ispisana, potpisana i ovjerena sa svim obveznim prilozima i dostavljena kao što je određeno u točki V. ovog Poziva;

–    prijava mora biti dostavljena najkasnije u roku propisanom u točki VI. ovog Poziva;

–    prijava mora biti ovjerena te potpisana od strane odgovorne osobe predlagatelja;

–    u prijavi se mogu zatražiti sredstva samo za poslove i djelatnosti koje se ne financiraju po posebnim propisima;

–    udio sredstava koji se za realizaciju projekta traži iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. može iznositi najviše 70% ukupnog proračuna projekta – obavezno ispuniti u Obrascu prijave, točka 5.Uz prijavu je potrebno priložiti:

–    presliku izvatka o upisu (ne stariji od 3 mjeseca) u Registar udruga Republike Hrvatske pri Ministarstvu uprave, kojim se utvrđuje legitimitet pravne osobe ili udruge;

–    potvrdu o upisu u Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske pri Ministarstvu financija (samo za nevladine, neprofitne organizacije) – potvrdu ispisati s web stranice Ministarstva financija.

 

IV.

Prijava koja ne zadovolji uvjete navedene u točki III. ovog Poziva neće se razmatrati.

 

V.

Prijava se obavezno podnosi putem Interneta popunjavajući odgovarajući obrazac za prijavu, koji je dostupan na adresi: https://spp.mup.hr/PrijavaProjekata.Osim putem Interneta, predlagatelji trebaju dostaviti i ispisanu, potpisanu i ovjerenu prijavu sa svim obveznim prilozima u jednom (1) primjerku na adresu: MUP RH, Ilica 335, Zagreb, s naznakom „Za Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030., najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava.

 

VI.Javni poziv otvoren je danom objave u Narodnim novinama, a prikupljanje prijava, odnosno popunjavanje obrazaca za prijavu putem Interneta, počinje od 12.05.2022. godine. Rok za dostavu prijava je 12.06.2022. godine. 

VII.Jedan subjekt može prijaviti najviše jedan (1) projekt.

VIII.Vrednovanje projektnih prijava provest će se temeljem podataka o projektu iz obrasca za prijavu projekta i to vrednovanjem:  –    CILJEVA I OČEKIVANIH REZULTATA projekta sukladno područjima djelovanja Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021-2030.;

–    METODIČKE I LOGIČKE POVEZANOSTI PLANIRANIH AKTIVNOSTI s postavljenim ciljevima te odabranih metoda rada;

–    OSTVARIVOSTI I EKONOMIČNOSTI – kroz ostvarivost svih aktivnosti projekta unutar predloženog  vremenskog razdoblja te odnos očekivanih učinaka i troškova;

–    KAPACITETA I KOMPETENCIJA – kroz prikladnost, kompetencije i iskustvo predloženog projektnog tima;

–    OBUHVATA KORISNIKA – kroz broj ciljanih skupina, teritorijalne pokrivenost projekta;

–    NAČINA PRAĆENJA REZULTATA – kroz metodologiju i prikladnost načina praćenja rezultata projekta.Ocjenjivanje navedenih područja provesti će se vrednovanjem evaluacijskih kriterija.

 

IX.

Povjerenstvo sastavljeno od članova Radne skupine zadužene za praćenje provedbe Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021-2030. će u roku od 30 dana nakon donošenja odluke o raspodjeli sredstava po javnom pozivu za 2022. godinu, izvijestiti podnositelje o prihvaćenim prijavama.

 

X.

Rang lista bodovanih projekata biti će objavljena na portalu Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske nakon izvješćivanja podnositelja o prihvaćenim prijavama.

Stranica

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.