GRADONAČELNIK PENAVA SA SURADNICIMA POSJETIO ENIKON AEROSPACE D.O.O. U ZAGREBU


Kategorija: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom posjetila je tvrtku Enikon Aerospace d.o.o., koja će svoja vrata uskoro otvoriti u Vukovaru.

Direktor proizvodnog pogona Damir Pavičić pojasnio je kako se tvrtka bavi izradom komponenti interijera putničkih i poslovnih zrakoplova. „U našem pogonu se bruse, kitaju i lakiraju strukturni dijelovi unutrašnjosti zrakoplova te na dnevnoj bazi izradimo oko 700 dijelova“, rekao je Pavičić te dodao kako je u Zagrebu trenutno zaposleno oko 300 djelatnika.

Otvaranjem novog pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni tvrtka Enikon Aerospace d.o.o. širi svoju djelatnost i proizvodnju, a izvršni potpredsjednik tvrtke Jakov Barišić objašnjava kako su se odlučili za Vukovar zbog izrazito brze reakcije i izvrsne podrške lokalne samouprave. „Radili smo na analizi tržišta u Hrvatskoj te smo u užem krugu imali nekoliko lokacija za otvaranje novog pogona. Grad Vukovar se tu pokazao izrazito brz i profesionalan što je presudilo našoj odluci. Moram napomenuti kako smo se susreli s vrlo kvalitetnim i obrazovanim ljudima tako da je krajnji ishod bio vrlo jasan“, rekao je Baričić te dodao kako je prvi krug odabira zaposlenika već odrađen, a odazivom su više nego zadovoljni. „Pristiglo nam je više stotina prijava, od kojih će u prvom krugu biti zaposleno od 20 do 50 osoba koje će se zaposliti već početkom travnja“, kazao je Baričić te pojasnio kako za ovu profesiju ne postoji škola, svoje kadrove obrazuju sami u Hrvatskoj i izvan nje i to u trajanju od 6 mjeseci pa do godinu dana.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ne krije zadovoljstvo dolaskom avioindustrije u naš grad. „Tvrtka Enikon Aerospace d.o.o. je svjetski lider u proizvodnji zrakoplovnih interijera te sama činjenica da u Vukovar dolazi jedan segment avioindustrije znači jako puno“, rekao je Penava te podsjetio kako je na samom početku obnašanja funkcije gradonačelnika u Vukovaru svoja vrata u našem gradu otvorila farmaceutska tvrtka Yasenka. „Primjer je to kako je fokus našeg rada gospodarstvo i pozicioniranje Vukovara na tržište visokotehnoloških industrija“, rekao je Penava te zaključio kako je uz značajan broj zaposlenih u našem gradu u protekloj godini, dodatnih 200 radnih mjesta u Enikon Aerospaceu velika odskočna daska. „Danas smo u situaciji kada kvalitetan radnik u našem gradu može birati poslodavca, za razliku od situacije koju smo zatekli kada smo došli na vlast, a radnih mjesta je nedostajalo“, ukazao je gradonačelnik Vukovara.

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.