BOŽIĆNA ČAROLIJA STIŽE U VUKOVAR!

Advent u Vukovaru pod sloganom Čarolija u Eltzu stiže 28. studenoga, a trajati će do 24. prosinca 2021. godine.

U organizaciji Turističke zajednice grada Vukovara i Grada Vukovara, bajkoviti prostor Dvorca Eltz pretvorit će se u istinsku božićnu čaroliju uz nezaobilazne lampice, božićno srijemsko selo, betlehemsko naselje, klizalište te mirise primamljivih božićnih delicija.

Uz tradicionalne 24. po redu adventske svečanosti, u perivoju Dvorca Eltz odviti će se ledena, glazbena i svjetlosna čarolija, radost neizostavnog kutka Djeda Božićnjaka te božićni sajam uz vožnju božićnom kočijom.

Kao i svake godine, vukovarskim mališanima božićne blagdane uljepšati će prigodni paketići Grada Vukovara, a nakon 24. prosinca u Vukovar stiže i Advent na kotačima koji sa sobom donosi bogati novogodišnji program na Trgu Republike Hrvatske.

Program ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru predstavljen je na konferenciji za medije na kojoj je zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac istaknuo kako građane Vukovara očekuje pregršt zanimljivih događaja i manifestacija uz neizostavan dašak tradicije. „Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara te brojnim drugim partnerima tradicionalno priprema adventske programe, a i ove godine oni su smješteni u perivoju Dvorca Eltz. Ove godine novost je Advent na kotačima koji nudi bogati novogodišnji program od 4 dana. Na sam doček nove godine očekuje nas koncert Daleke obale na Trgu Republike Hrvatske.“, rekao je zamjenik Sušac te dodao kako se Grad Vukovar u smislu organizacije uvijek prilagođava epidemiološkoj situaciji. „Nadamo se kako mjere neće ograničiti naše planove te kako će epidemiološka situacija biti povoljna.“, dao je zaključiti zamjenik Sušac.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić, istaknula je kako čarolija započinje 28. studenoga kada se pali prva adventska svijeća. „Očekuje nas ledena čarolija klizališta na 600 kvadratnih metara, kutak Djeda Božićnjaka u galeriji Oranžerija, svjetlosni ukrasi, glazbeni korzo i svi ostali popratni sadržaji koji ovo vrijeme Božića čine najljepšim dobom.“, rekla je direktorica Sekulić.

Advent u Vukovaru svečano se otvara 24. adventskim svečanostima, paljenjem prve adventske svijeće. „Ovu vrijednu tradiciju započeli smo u ruševnom Dvorcu odmah nakon povratka muzeja 1998. godine. Bio je to početak adventskih svečanosti gdje smo upriličili programe uz paljenje svake adventske svijeće. Prvu adventsku svijeću, u ime svih građana, upaliti će gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Ove godine, uz činjenicu da je proteklo 30 godina od Domovinskog rata,  a obzirom i da je Papa ovu godinu proglasio godinom Sv. Josipa, oca obitelji koji je i zaštitnik Hrvatske, ove adventske svečanosti nose naziv Vukovar – 30 godina u zagrljaju obitelji.“, pojasnila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić.

Posebna ledena čarolija odvijati će se na ledu u vrtu dvorca. Postavljeno je klizalište za male i velike, sve one koji se žele okušati u zimskoj radosti ovakve vrste.

Klizalište se otvara 28. studenoga 2021. godine, a njegovo korištenje je besplatno za sve. Radno vrijeme klizališta je svakim radnim danom od 09 do 21 sat, a petkom i subotom do 22 sata.

„Ove godine Sportski objektu Vukovar uključeni su u provođenje programa na klizalištu, a sve zainteresirane očekuje zanimljiv sadržaj poput škole klizanja za djecu i odrasle, igre na ledu za djecu i mlade, mala škola hokeja, disco na ledu te drugi zabavni programi uz glazbu i svjetlosne efekte. Za provedbu programa kao i svih godina do sada zadužen je profesor Teo Šteter koji će svoje znanje i vještine na ledu prenositi na najmlađe.“, rekao je ovom prilikom ravnatelj Sportskih objekata Vukovar, Ivan Szabo.

Adventski program biti će popraćen glazbenom čarolijom koja je predviđena petkom i nedjeljom navečer, a subotom i prije podne. Nastupit će 17 različitih bendova, DJ-eva, tamburaških sastava, bendova duhovne glazbe, za svačiji ukus po nešto.

Ugođaj će uljepšati i svjetlosna čarolija – svjetlosna instalacija stoljetnih fenjera koji nas vraćaju u neka davna vremena, bojanje svjetlom zgrada u perivoju u prigodne božićne motive, leteći lampioni s dobrim željama stvorit će nezaboravan ugođaj i posljednji adventski vikend obasjati nebo iznad Vukovara.

Božićni sajam odviti će se od 17. do 24. prosinca, a Konjogojska udruga Potkova omogućit će vožnju Božićnom kočijom svake subote od 17 sati s polaskom u Dvorcu Eltz do gradskog korza.

Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.