12. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak „Dvanaest redarstvenika“

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Prvo mjesto ekipno osvojila ekipa ŠRD „Lavanda“ Vinkovci, a pojedinačno najbolji Antun Malbašić član ekipe ŠRD „Sava“ Županja

Foto: ŠRD “Jezera Banja”

Športsko ribolovno društvo „Jezera Banja“ iz Vinkovaca  je, pod pokroviteljstvom Policijske Uprave Vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, u subotu 7. svibnja 2022. godine, organiziralo i provelo 12. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak „Dvanaest redarstvenika“.

Memorijalno natjecanje održava se dvanaestu godinu u znak sjećanja na stradavanje dvanaest hrvatskih redarstvenika pripadnika vinkovačke specijalne policije koje su srpske paravojne postrojbe mučki ubile 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu.

Natjecanje se održalo na oba jezera na Banji u Vinkovcima, a u tri natjecateljska sektora natjecali su se predstavnici dvanaest športsko ribolovnih društava i udruga: ŠRU „Vuka„ iz Nuštra, ŠRD „ Ribar“ iz Nijemaca, ŠRD „Crvenperka“ iz Jarmine, ekipa Policijske uprave vukovarsko srijemske, ŠRU „Starovirac“ iz Otoka, ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, ŠRD „Sava“ iz Županje, ŠRU „Borovo Naselje ’91“ iz Vukovara, te iz Vinkovaca  ŠRD “Priroda“, ŠRD „Lavanda“ , ŠRD „Željezničar“ i  ŠRD „Jezera Banja“.

Na svečanosti otvorenja natjecanja Tomislav Šarić je pročitao povjesnicu ovog memorijalnog natjecanja i imena dvanaestorice poginulih redarstvenika. Natjecatelje i goste je u ime ŠRD-a „Jezera Banja“ pozdravio predsjednik društva Ivan Marić te je istaknuo značaj ovog Memorijalnog natjecanja i potrebu da se žrtva dvanaestorice redarstvenika i svih drugih žrtava iz Domovinskog rata ne zaborave. Predstavnik Policijske uprave Vukovarsko srijemske Krešimir Hunjet je nakon prigodnog obraćanja otvorio memorijalno natjecanje.

Natjecatelji se mogu pohvaliti solidnim ulovom, ali i sportskim i  korektnim ponašanjem. Samo natjecanje je pratio veliki broj građana grada Vinkovaca, prijatelja ŠRD „Jezera Banja“ i zaljubljenika u športski ribolov i jezero Banju.

U pojedinačnoj konkurenciji po sektorima medaljama su nagrađeni slijedeći natjecatelji:

-sektor A: prvo mjesto osvojio  je Zoran Marinković ŠRD „Jezera Banja“ iz Vinkovaca s ulovljenih 1115 grama ribe, drugo mjesto pripalo je Ivanu Ceniću PU Vukovarsko–srijemska s ulovljenih 530 grama ribe , a treći je bio Tomislav Pasarić ŠRD „Crvenperka“ Jarmina s ulovljenih 475 grama ribe

– sektor B: prvo mjesto osvojio je Antun Ptičar ŠRD ”Priroda” Vinkovci s ulovljenih 2230 grama ribe, drugi je bio Stjepan Vodopić ŠRD „Lavanda“ Vinkovci s ulovljenih 2065 grama ribe, a treće mjesto pripada Damiru Baliću ŠRD „Klenić“ iz Ivankova s ulovljenih 1555 grama ribe

-sektor C: prvo mjesto osvojio Antun Malbašić ŠRD „Sava“ Županja s ulovljenih 3520 grama ribe, drugi je bio  Tomislav Miličić ŠRD „Lavanda“ Vinkovci s ulovljenih 3285 grama ribe a, treće mjesto pripada Ivici Đijanu ŠRD „Priroda“ Vinkovci s ulovljenih 2590 grama ribe.

U ukupnom plasmanu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Antun Malbašić ŠRD „Sava“ Županja, drugo mjesto osvojio je Antun Ptičar ŠRD ”Priroda” Vinkovci, a treće mjesto je osvojio Zoran Marinković ŠRD „Jezera Banja“ iz Vinkovaca.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji pripalo je ekipi ŠRD „Lavanda iz Vinkovaca, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD ”Željezničar” iz Vinkovaca, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRD „Priroda“ iz Vinkovaca.

Najbolji pojedinci i ekipe nagrađeni su medaljama i peharima za osvojena mjesta, a pobjedničkoj ekipi uručen je i veliki prijelazni pehar.

Nakon proglašenja pobjednika sve ekipe, suci, gosti i organizatori su nastavili druženje uz zajednički ručak.
 

Stranica

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.